Oppgjøret med konkurranse – Del 3

Det er helt naturlig å stille spørsmål om hva det er som gjør konkurranseparadigmet så bestandig.  Kan det være at det har tjent en meningsfull hensikt i en evolusjonsprosess vi enda ikke erkjenner?

Hvorfor er det så vanskelig å bli kvitt konkurranse?

Det er all grunn til å stille spørsmål om kunnskapens tre ikke var det som fikk menneskets rasjonelle hjerne til å dominere våre sanser, emosjoner og hjerte.

Argumentene for og i mot konkurranse har pågått i lang tid uten noen form for resolusjon.  Disse har stort sett alltid endt opp med ”Den Sterkestes Rett” som vinner.  Vi er alle vitne til og vi erfarer konsekvensene av at konkurransekraften har fått virke fritt omkring i våre indre og ytre liv.  Det holder på med å ta livet av oss alle.

Den skjulte evolusjonsveien

sansene4Ingen av forfatterens konklusjoner eller ”påstander” om sjelelig evolusjon er hentet fra religiøse kilder.  Det vil si at jeg har utelukket religiøse trossystemer fra å utøve innflytelse i undersøkelsene mine.  Det har jeg gjort ved å forholde meg bare til empirisk evidens som er sansebasert, epistemologisk sjekket for ryddighet og krysskoblet til et tilstrekkelig antall uavhengig kildehenvisninger for kongruens.

Hva konklusjonene måtte harmonere med angående religiøse trossystemer, viser heller hvordan sannheten er å finne i slike kilder like mye som den kan være avsporet og fragmentert.

Menneskets liv på Jorden er bare ett av en lang serie med liv.  Disse kan også innebære liv på andre planeter i og utenfor vår galakse.  Konklusjonene fra krysskobling av mønstre fra millioner av tidligere livsopplevelser viser at det er, og finnes, et system for utviklingsveien vi alle går.

Den mest primitive av disse er et liv med kunstige begrensninger som sikrer utvikling gjennom prøving og feiling i forvirring.  Disse begrensningene omfatter indre så vel som ytre konkurranseforhold.

De indre konkurranseforhold er et dominerende rasjonelt sinn og aksept av et forslag om å glemme vår utvidete fortid.  Denne oppveies med et fullendt potensiale til å overkomme disse utfordringene ved tilstrekkelig hjernedel-integrering, stimulering, aktivisering og harmonisering.  Som en del av harmonisering av indre konflikter, legges til introduksjonen og bruk av ”Høyere Bevissthet” som ens indre opphav for autoritet og myndighet.

De ytre konkurranseforholdene er gitt med eksistensen av eksterne autoriteter og introduksjonen av penger som en begrenset ressurs, levert som gjeld med renter over tid.  Disse forholdene har hersket over menneskehetens utvikling i mange flere tusenvis av år enn vår allment “vedtatte” historie anerkjenner.

Spørsmålet blir, ”Hva skal vi lære”?

En av mine tidligere ”klienter” sa det slikt, dypt i transe.  Hun reiste til tiden mellom liv, i en utvidet bevissthet:

Vi er som et hus med mange rom. Noen av disse er fulle og noen er ikke fulle.  Først når vi har fylt opp alle sammen har vi lært det vi skal.

Vi lærer i denne tilstanden alle våre menneskelige egenskaper frem til ett nivå av perfeksjon, for så å gå opp til et helt annet nivå av prestasjon og spilleregler for en mer raffinert videreutvikling der.  Det er to ledd mellom vårt nåværende utviklingsnivå og det nivået som er kjent som ”Higher Self”.

Det neste nivået forutsetter utvikling av empati.  Det vil si at ”hjertet” som et energisenter er aktivisert.  Denne lange reisen mellom hodet til hjertet beskriver prosessen av å reinkarnere om og om igjen i denne skolen vi kaller livet.

Livet på dette nivået føles som å bli banket til en form fra et emne, hos en jernsmed.  Det neste nivået er å bli slipt.  Deretter føles det som polering og til slutt fungerer du som et speil for å hjelpe de som kommer bak.

Mellom nivået som setter fokus på empati, er det et nivå som er kjent for utvikling av empati med visdom.

Disse to andre nivåer av sjelelig utvikling pågår i virkeligheter som ikke er synlig for det nivået vi deltar i nå.  Utsikten er alltid ovenfra og ned, men ikke nedenfra og opp.  Det er en negativ utviklingsvei og det er en positiv utviklingsvei.  Den negative er pådriver og oppfinner av raffinert konkurranse, mens den positive er pådriver av vitalitet i fravær av konkurranse.

Om Mike Cechanowicz 6 artikler
Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososiale Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*