TTIP-hemmeligholdet – Folket skal holdes i uvitenhet til fella har smekket igjen bak oss

500.000 i Storbritania, 250.000 i Berlin, og ca. 3 millioner ellers i Europa protesterer mot TTIP, mens det norske folk er mer opptatt av smartmobilen og i-paden

Folket skal holdes i uvitenhet til fella har smekket igjen bak oss.
Folket skal holdes i uvitenhet til fella har smekket igjen bak oss.

Arrogansen overfor folket er grenseløs.  “I do not take my mandate from the European people” svarer Cecilia Malmström som er lederen for handelsdirektoratet i Europakommisjonen, og som er øverste sjef for EU’s TTIP forhandlinger.

Arrogansen overfor folket er grenseløs. "I do not take my mandate from the European people" svarer Cecilia Malmström som er lederen for handelsdirektoratet i Europakommisjonen, og som er øverste sjef for EU's TTIP forhandlinger.
Arrogansen overfor folket er grenseløs. “I do not take my mandate from the European people” svarer Cecilia Malmström som er lederen for handelsdirektoratet i Europakommisjonen, og som er øverste sjef for EU’s TTIP forhandlinger.

Cecilia Malmström’s uttalelse kom under et intervju med Independent journalisten John Hilary, 15 oktober 2015, hvorpå John Hilary publiserte følgende artikkel: I didn’t think TTIP could get any scarier, but then I spoke to the EU official in charge of it

Av Pål Steigan – 23. oktober 2015:

TTIP – ikke mye innsyn for de folkevalgte

Som kjent er det svært viktig for USA å holde forhandlingene om TTIP så hemmelige som mulig. I Tyskland er dette nå et tema, fordi de folkevalgte i Forbundsdagen har krevd å få innsyn i dokumentene. Men det er lettere sagt enn gjort, melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Delegerte til Forbundsdagen blir effektivt hindret i å få innsyn. Dokumentene kan bare leses ett sted, og det er i den amerikanske ambassaden to ganger i uka mellom 10 og 12 på formiddagen. Hittil har bare 139 representanter hatt muligheten til å bla i papirene. (Sleivspark: kunne de ikke gjort det femte onsdag i måneden mellom halv tolv og 11.30?)

Dette viser mange ting, for eksempel at dette ikke er en avtale mellom likeverdige, det er et USA-diktat overfor vasallene, og det er noe folket ikke skal få vite noe om før fella har smekket igjen bak oss, og ikke en gang de folkevalgte i EUs største nasjon er tiltrodd et absolutt innsyn i en «avtale» som vil være skjebnesvangre for alle som går med på den.

Hvordan er det mulig at folkevalgte parlamentarikere fortsatt godtar dette? Etter grunnloven i europeiske land er de de fremste representantene for sine folk. Og så får de ikke sette seg inn i en «avtale» som vil endre de fleste spilleregler i samfunnet og sette det nasjonale lovverket til side!? Og dette har de mage til å kalle demokrati?

WikiLeaks har publisert den endelige, men fortsatt hemmelige, avtaleteksten for TPP-avtalens avsnitt om intellektuelle rettigheter. TPP betyr Trans-Pacific Partnership, og TPP-avtalen gjelder i første omgang USA, Canada, Australia, New Zealand, Malaysia, Singapore, Japan, Mexico, Peru, Vietnam, Brunei og Chile. Men det er ingen tvil om at USA vil legge den til grunn også for TTIP- og TISA-avtalene, som EU og blant annet Norge forhandler om.

Teksten viser at de multinasjonale selskapene vil øke sin makt vesentlig på alle områder som har å gjøre med patentrettigheter, publisering, medisin – og global ytringsfrihet.

 

Av Pål Steigan – 29. oktober 2015

Den tyske forbundsdagspresidenten krever åpenhet om TTIP

I Tyskland har forbundsdagspresident Norbert Lammert krevd at det blir mer transparens i forhandlingene om den såkalte TTIP-avtalen, ellers vil han gå inn for at avtalen blir avvist. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som melder dette.

Jeg regner det som utelukket at Forbundsdagen vil ratifisere en handelsavtale mellom EU og USA som den ikke har kunnet følge eller påvirke gjennom alternative forslag.

Dette sa Lammert i et intervju med avisene i mediegruppa Funke 28. oktober 2015. Han sa også at dette var noe han er enig med EU-president Jean-Claude Juncker om. «Alle medlemsland i EU og deres regjeringer og parlamenter må ha tilgang til dokumentene.»

Lammert mener at den nåværende svært begrensede tilgangen til TTIP-dokumentene via USAs ambassade er fullstendig utilstrekkelig både for regjeringa og parlamentet.

Delegerte til Forbundsdagen blir effektivt hindret i å få innsyn i dokumentene. De kan bare leses ett sted, og det er i den amerikanske ambassaden to ganger i uka mellom 10 og 12 på formiddagen. Hittil har bare 139 representanter hatt muligheten til å bla i papirene. (Sleivspark: kunne de ikke gjort det femte onsdag i måneden mellom halv tolv og 11.30?)

I Berlin demonstrerte kanskje så mange som 250.000 mennesker mot TTIP og TISA-avtalene, så det politiske trykket i Tyskland er stort.

Det er på tide at en europeisk toppolitiker tar til orde mot det absurde hemmeligholdet av avtaler med så vidtrekkende og antakelig skjebnesvangre konsekvenser. Men mitt spørsmål er: Hvordan kan en norsk statsminister, en stortingspresident eller en opposisjonsleder godta at det forhandles om Norges framtid uten at storting og regjering har full innsikt?

Kan ikke noen journalister konfrontere Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Olemic Thommesen med Lammerts uttalelse og spørre hvorfor de godtar en prosess som presidenten i den tyske forbundsdagen ikke godtar?

Et samfunnsengasjert levende pustende menneske av kjøtt og blod (living human - NOT a securitized hypothecated babylonian legal fiction - google: "legal name fraud"). Som en av initiativtagerne til NORGESAKSJONEN håper jeg nettportalens innhold og overordnede budskap forteller tilstrekkelig om hva jeg står for - hvilket bør være det viktigste. God lesning.

2 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. Den SKJULTE STORPOLITISKE AGENDA bak flyktningekrisen – og hvorfor dette bør lede til et nytt LANDSSVIKOPPGJØR! | Norgesaksjonen

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*