Ny TTIP lekkasje – Analytikere konkluderer: “Dette betyr kroken på døra for europeisk landbruk!”

Sjekk også hva de gjør med hånden de ALDRI vifter med, nemlig overføring av suverenitet over verdenshavene og alle naturressurser til FN (og her), samt vårt eget landssvikende Stortings planer om å ratifisere galskapen i 2016. “Paris avtalen” til ratifisering handler nemlig om betraktelig mye mer enn “klima”, noe som selvfølgelig forsøkes holdt skjult for det norske folk.  Ratifiseringen vil antakelig skje de siste dager før Stortinget tar sommerferie, akkurat på dager hvor alle stortingsrepresentantene blir nedlesset i 2 tonn ANNET PAPIR de også skal ta stilling til og stemme over før de tar ferie.  Slik kan man drukne viktige saker (rasering av nasjonal suverenitet og selvråderett over egne naturressurser) i uoverkommenlige arbeidsmengder, som medfører at de fleste stortingsrepresentanter bare stemmer etter direktiv fra sine “rådgivere” og i takt med partipisken.

Et annet utmerket eksempel på dette taktikken demonstreres tydelig ved at Siv Jensen og EU nå presser Stortinget til INNEN 5 UKER (altså før sommerferien) å oppgi norsk suverenitet over finanstilsynet: Nei til EU i harnisk: Regjeringen vil oppgi norsk suverenitet over finanstilsynet

I Artikkel 45 (Agenda 2030) pålegges de nasjonale parlamentene å gjennom sin egen lovgivning og budsjettarbeid sørge for  gjennomføringen av «en effektiv gjennomføring av våre forpliktelser.»  Nasjonale myndigheter skal derfor være direkte underlagt FN’s overherredømme og vil i fremtiden få sin reelle makt redusert til noe vi kan best kan sammelingne med makten til lokale kommunestyrer.  Dette er også understreket i artikkel 47, som fastsetter at nasjonale myndigheter er ansvarlige for gjennomføringen av Agenda 2030, mens overvåking av at dette faktisk skjer skal utøves av FNs generalforsamling gjennom «Det Høyeste Politiske Rådet» (The High Level Political Forum) og noe som kalles «The Economic and Social Council». Er det noen som kjenner frysninger langs ryggraden?

Er det noe med ratifisering av ordlyden “..international LEGALLY BINDING instruments….” en oppfatter som “uforpliktende” for en selv og for nasjonen Norge, så bør en snarest repetere sin Nürnberg.

 

“Motstanden mot TTIP er allerede massiv i Tyskland og den øker også i andre land. Med den nye lekkasjen er det sannsynlig at flere vil komme ned fra gjerdet og se at dette handler om så alvorlige ting at det er på tide å si stopp. Men i så fall må kravet komme fra grasrota, for ledende europeiske politikere er kjent for å hoppe når Washington sier Hopp!” ~ Pål Steigan

Pål Steigan skriver i dag følgende på sin blogg:

Lekkasje om TTIP: USA setter EU under enormt press

Virkeligheten bak de hemmelige TTIP-forhandlingene er verre enn man kunne ane, skriver Süddeutsche Zeitung. Avisa har fått tak i 240 sider hemmelige dokumenter fra forhandlingene mellom USA og EU.

Ifølge redaksjonen viser dokumentene at USA setter EU under et enormt press for å oppnå store innrømmelser:

 • Trykket fra USA mot EU er sterkere og langt mer omfattende enn det som hittil er kjent.
 • Washington truer med å blokkere eksportlettelsene for EUs bilindustri hvis ikke EU gir USA full adgang for landbruksprodukter.
 • Tilsvarende angriper USA-forhandlerne grunnleggende prinsipper i den europeiske forbrukerbeskyttelsen.

Det siste punktet handler blant annet om at USA forlanger full adgang for sine genmanipulerte produkter og sitt hormonkjøtt.

Det er Greenpeace som har fått tak i dokumentene og lekket dem til internasjonal presse. Jorgo Riss, som er direktør i Greenpeace EU sier til avisa The Guardian:

These leaked documents give us an unparalleled look at the scope of US demands to lower or circumvent EU protections for environment and public health as part of TTIP. The EU position is very bad, and the US position is terrible. The prospect of a TTIP compromising within that range is an awful one. The way is being cleared for a race to the bottom in environmental, consumer protection and public health standards.

USAs forslag inneholder et krav om at EU må informere industrien på forhånd om enhver planlagt endring av regelverket og tillate amerikanske selskaper samme tilgang til EUs reguleringsprosess som europeiske selskaper har. Amerikanske selskaper skal kunne påvirke lovgivinga i EU på flere punkter i prosessen, blant annet gjennom en hærskare av planlagte tekniske grupper og komiteer. Riss kommenterer dette slik:

Before the EU could even pass a regulation, it would have to go through a gruelling impact assessment process in which the bloc would have to show interested US parties that no voluntary measures, or less exacting regulatory ones, were possible.

Organisasjonen War on Want har publisert et sammendrag av de 240 sidene her.

Deres første kommentar er: Dette betyr kroken på døra for europeisk landbruk!

TTIP har store likheter med den TTP-avtalen for landene rundt Stillehavet.

Forhandlingene om denne avtalen som gjleder 12 land ved Stillehavet har vært hemmeligholdt, men WikiLeaks har lekket en del av dokumentene og New York Times har kommentert dem.

De avslørte dokumentene viser at det er først og fremst de farmasøytiske gigantene, Big Pharma, som har stått bak TTP. NYT skriver:

Pharmaceutical firms and their trade associations have filed by far more lobbying disclosure forms on the Pacific trade negotiations than any other industry, according to the watchdog Sunlight Foundation. More broadly, the pharmaceutical and health product industries have been the biggest spenders on lobbying, and drug company deal-making with the Obama administration and in Congress was instrumental in securing passage of the Affordable Care Act.

«Det er klart for enhver at dette handler om markedsadgang for den farmasøytiske industrien,» sier Deborah Gleeson fra School of Psychology and Public Health at La Trobe University i Australia.

At Big Pharma også har hatt sitt å si for TTIP-forhandlingene, er velkjent.

Motstanden mot TTIP er allerede massiv i Tyskland og den øker også i andre land. Med den nye lekkasjen er det sannsynlig at flere vil komme ned fra gjerdet og se at dette handler om så alvorlige ting at det er på tide å si stopp. Men i så fall må kravet komme fra grasrota, for ledende europeiske politikere er kjent for å hoppe når Washington sier Hopp!

Kilde:

Lekkasje om TTIP: USA setter EU under enormt press

 

Se også nedforstående video som tydelig demonstrerer det fullstendig sinnsvake hemmelighetskremmeri som praktiseres rundt TTIP avtalen.  Selv politikere, som skal STEMME over dette, får ikke lov til annet en å lese avtaleteksten i såkalte “leserom” som de ikke får gå inn i uten først å ha signert en avtale som binder dem på hender og føtter og knebler dem for all ettertid.  De må legge fra seg mobiltelefon, kamera og annet elektronisk utstyr.  De får ha med seg penn og papir og ta notater, men DE FÅR IKKE LOV Å NOTERE ORDRETT HVA SOM STÅR I AVTALEN.  Så de må altså omskrive og notere i stikkordsform for å få lov å ta papirene med seg.

Les mer om denne historien her: WATCH: Shock Video Reveals Secretive TTIP Process Inside the European Parliament

Et samfunnsengasjert levende pustende menneske av kjøtt og blod (living human - NOT a securitized hypothecated babylonian legal fiction - google: "legal name fraud"). Som en av initiativtagerne til NORGESAKSJONEN håper jeg nettportalens innhold og overordnede budskap forteller tilstrekkelig om hva jeg står for - hvilket bør være det viktigste. God lesning.

2 Comments

 1. Det er det samme med TISA, et hemmelighold som burde fått alle alarmklokker til å ringe. I hvertfall hos folkevalgte som virkelig representerer sin folk, og ikke global finanskapital.

  TTIP og TISA, som også når det gjelder EU, er avtaler som er utformet av USA basert bankkartell og amerikanske selskaper for å lure europeiske stater til å privatisere sine økonomier, så amerikanske selskaper kan komme til de ressursene de vil ha med maksimal profitt, uten politisk styring, da TISA og TTIP kopler ut europeiske lands selvråderett over egne ressurser.

  Så gode som NWO er til å bygge nettverk og få sine agenter inn i alle politiske partier, er det fare for at TISA og TTIP avtaler underskrives av NWOs egne representanter. Fordi ingen europeisk politiker som virkelig representerer sitt land og folk vill finne på å skrive under disse husmanns-avtalene.

  NWO eid vestlig presse og media omtaler selvfølgelig ikke TISA og TTIP, og befolkningene i europeiske land er dermed for de aller flestes del helt uvitende om at selvråderett over egen lands ressurser er i ferd med å bli overgitt til global finanskapital.

  Med en regjering bestående av partier som er markedsliberalister, og med støtte fra AP, som er nå et markedsliberalistisk parti, kan TISA avtalen, som ikke kan reverseres, underskrives uten at det norske folk blir alarmert via MSM, som informerer 95% av folket.

  De eneste som informerer om disse farlige avtalene for Europa, er alt media, som denne utmerkede blogg. NWO forbereder nå omfattende sensur som Google allerede er i ferd med å oppfylle, med sine endrede søke algoritmer som reduserer treff til websiter som er kritiske til NWO, websiter som amerikanske myndigheter kaller “venstreorienterte”.

  • Hei “Nothern Light”. Takk for dine mange flotte kommentarer. De er så bra at jeg har lite å tilføye. Kan bare anbefale nettsidens lesere å studere dem nøye og ta til seg kunnskapene og vinklingene du serverer på sølvfat.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*